Digitaal papers inleveren? Docenten vragen nog steeds om een printje

Digitaal papers inleveren? Docenten vragen nog steeds om een printje

Studenten mogen sinds kort al hun werk digitaal inleveren. Volgens de nieuwe afspraak is het niet meer nodig om papers, scripties en opdrachten uit te printen en aan de docent te overhandigen. Maar in de praktijk vragen veel docenten nog steeds om een printje, constateert studentenfractie SAM, omdat ze niets van de veranderingen afweten.

 

De universiteit heeft sinds dit collegejaar de overstap naar digitaal inleveren gemaakt, maar docenten zijn niet op de hoogte. Dat werd vrijdagochtend tijdens de universiteitsraad aangekaart door fractie SAM.

SAM kwam vier jaar geleden met het voorstel om studenten de mogelijkheid te geven hun werk digitaal in te leveren. Dat is voor studenten een stuk gemakkelijker, zo betoogde de studentenfractie in 2014, en bovendien beter voor het milieu. Na een succesvolle pilot stemde de universiteit met het voorstel in. Alle studenten van Tilburg University zouden vanaf 1 september 2018 hun opdrachten online kunnen inleveren.

Niet naar behoren

In de praktijk komt daar weinig van terecht, aldus SAM. Studenten van alle faculteiten klagen bij de fractie dat hun docenten blijven vasthouden aan het papieren tijdperk. Tijdens de universiteitsraad vroeg SAM het College van Bestuur om opheldering. “Het digitale inleversysteem is niet naar behoren geïmplementeerd. Waarom niet? En hoe gaan we dit oplossen?”

Rector magnificus Emile Aarts zegde zijn volledige medewerking toe om de problemen op te lossen. “Digitaal inleveren zou vanaf dit collegejaar mogelijk moeten zijn. We staan honderd procent achter dit initiatief, en we helpen graag om het systeem up-and-running te krijgen”, benadrukte hij.

E-mail

Volgens SAM zou een e-mail naar alle docenten van Tilburg University helpen; dan zijn docenten in ieder geval op de hoogte. De studentenfractie kreeg bijval van de fractie Onafhankelijken, die bevestigde dat veel docenten geen weet hebben van de afspraak dat studenten hun werk vanaf dit collegejaar uitsluitend digitaal mogen inleveren.

Of docenten inderdaad binnenkort een e-mail krijgen, liet de rector nog even in het midden. “We nodigen fractie SAM uit ons een concrete beschrijving van de problemen te sturen. Geef ons de kans om naar die problemen te kijken en dan met oplossingen te komen.”

Klachtenpunt

Op de Facebook-pagina van SAM komt een klachtenpunt waar studenten melding kunnen maken van problemen rond digitaal inleveren, laat de studentenfractie aan Univers weten. “We zullen die klachten bundelen en naar het College van Bestuur sturen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.