Duitse prijs voor Tilburgse hoogleraar Marc Swerts

De Humboldt Stichting kent aan Marc Swerts, hoogleraar aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences, de Humboldt Onderzoeksprijs toe. Swerts ontvangt 60.000 euro en krijgt de mogelijkheid om een jaar samen te werken met collega-specialisten in een onderzoekscentrum. Swerts ontvangt de prijs in maart tijdens een symposium in Bamberg.

De prijs is een blijk van erkenning van onderzoekers voor hun grote verdiensten op wetenschappelijk gebied. Swerts was een van de belangrijkste sleutelfiguren in het ontstaan en de ontwikkeling van een nieuw model op het gebied van spraak en communicatie.

Swerts zegt ‘zeer vereerd’ te zijn met de prijs, ook omdat de voordracht kwam vanuit het gerenommeerde Department of Language and Science Technology van Saarland University. De onderzoeker kijkt uit naar de samenwerking met collega’s, met wie hij zich zal gaan richten op het vlak van mens-mens en mens-machine interactie.

Swerts begon zijn loopbaan met een promotieonderzoek aan het Instituut voor Perceptie Onderzoek in Eindhoven. Het proefschrift verdedigde hij met succes. In zijn carrière heeft hij diverse belangrijke onderzoeksbeurzen mogen ontvangen, waaronder een VIDI-beurs van het NWO. Sinds 2006 is hij hoogleraar aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences.

De Humboldt Stichting kent jaarlijks ongeveer honderd keer de Humboldt Onderzoeksprijs toe. De prijs gaat naar wetenschappers wiens ontdekkingen, nieuwe theorieën of inzichten veelbetekenend zijn. Ook is de verwachting dat zij in de toekomst grensverleggende bijdragen zullen blijven leveren binnen hun vakgebied.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.