D66-senator Henriëtte Prast stapt over naar Partij voor de Dieren

D66-senator Henriëtte Prast stapt over naar Partij voor de Dieren

De Tilburgse wetenschapper Henriëtte Prast sluit zich aan bij de Partij voor de Dieren. Vorige week stapte Prast op als D66-senator. Ze staat vierde op de kandidatenlijst van haar nieuwe partij.

Prast verliet vorige week per direct de D66-fractie in de Eerste Kamer omdat ze zich niet kon vinden in de standpunten van haar partij op het gebied van dierenwelzijn. Ze zei ook haar lidmaatschap op. Prast was de enige binnen D66 die stemde voor een motie om het verbod op plezierjacht uit te breiden.

De Partij voor de Dieren heeft momenteel twee zetels in de Eerste Kamer. Niko Koffeman blijft lijsttrekker, gevolgd door Christine Teunissen, de huidige nummer twee. Op de derde plaats staat advocaat Peter Nicolaï. Volgens de peilingen staat de partij op winst, maar met haar vierde plek is een zetel in de senaat voor Prast dus geen zekerheid. 

Prast is hoogleraar persoonlijke financiële planning aan Tilburg University. De nieuwe Eerste Kamer wordt op 27 mei gekozen door de leden van Provinciale Staten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.