Tien dingen die jouw leven op de campus makkelijker maken

Tien dingen die jouw leven op de campus makkelijker maken

Welkom op de universiteit. Een onbekende campus, nieuwe mensen en een nieuwe start. Er valt van alles te leren en te ontdekken. Om je hierbij op weg te helpen: tien dingen die je leven op de campus makkelijker maken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. NOOIT bestanden op het bureaublad opslaan

Tenminste, als je niet graag dubbel werk doet. De computers van de universiteit zijn ingesteld om bestanden van het bureaublad na afmelding te verwijderen. Menig nieuwe student zat huilend voor de pc toen hij realiseerde dat al zijn werk in een klap verdwenen was. Dus bespaar bloed, zweet en tranen en sla je documenten in een andere map op.

2. Studeren in de Spoorzone

De treinen hebben het weer eens begeven en je komt niet verder dan Tilburg Centraal. Precies op het moment dat je wil gaan studeren. Geen zorgen, want de universiteit heeft ook een studieruimte in de Spoorzone. Je vindt het Deprez gebouw in de Lange Nieuwstraat, ongeveer 5 minuten lopen vanuit centraal station.

3. Geld verdienen als proefpersoon

De universiteit is altijd op zoek naar proefpersonen voor hun Frankenstein-experiment. Grapje, maar er zijn wel altijd proefpersonen nodig voor onderzoeken. Dus mocht je je portemonnee willen spekken, let dan op de briefjes die regelmatig op de campus worden uitgedeeld. Je verdient niet veel, maar een paar biertjes zitten er wel in.

4. Trap/lift Academiagebouw

Als je van wachten en lange trapwandelingen houdt, dan is het Academiagebouw perfect. Met de lift of de hoofdtrap ben je wel even bezig voordat je bij je plaats van bestemming bent. Tijd te kort of lekker lui? Gebruik dan de zijtrap van het gebouw, meteen bij binnenkomst links. Op deze manier bespaar je zeker een paar minuten.

5. Lokaal reserveren

Groepsproject of geen plek in de bieb? Geen probleem, reserveer online een collegezaal. Jazeker, ook studenten kunnen een collegezaal reserveren. Handig als je even een eigen lokaal wil hebben om te werken. Wil je weten hoe dit werkt? Op de website van de universiteit kun je een handleiding vinden.

6. Bunker Cobbenhagengebouw

Ook op de universiteit zijn er ‘verborgen’ kamers waar je soms per ongeluk over struikelt. Bijvoorbeeld in het Cobbenhagengebouw. Daar vind je, verborgen in de kelder, een studieruimte. Ook wel de bunker genoemd. Even geen zin in je vrienden of schuilen voor je vijanden? Zoek dan een plekje in de bunker. Goed om te weten: het is vaak snel druk, dus wees er vroeg bij.

7. Warandebos

Even pauzeren van al het chillen, eh we bedoelen natuurlijk studeren: maak een wandeling in het prachtige bos achter de universiteit. Laat de zorgen en stress van het studentenleven even achter je en geniet van de kleuren, geuren en geluiden van deze groene omgeving. Of pak een drankje bij de Grotto. Overigens: het is er ook een doolhof, maar als je altijd links aanhoudt komt het wel goed.

[caption id=”attachment_126145″ align=”alignleft” width=”100%”> Warandebos

8. Vroege vogels

In de bibliotheek hebben studenten die geen moeite hebben met vroeg opstaan een extra mogelijkheid om een werkplek te bemachtigen. Zij kunnen gebruik maken van de ‘vroege vogel werkplekken’. Hierbij geldt de regel: wie het eerst komt, het eerst maalt. Het voordeel hiervan is dat je een werkplek hebt zonder reservering. Het nadeel: je moet vroeg je bed uit en deze werkplekken zijn erg in trek.

9. Lunchdeal

Wil je niet veel geld uitgeven aan eten maar toch een lekkere lunch scoren op de campus? Dan raden wij je de kantine in het Cobbenhagengebouw aan. Met de ‘Dutch Deal’ krijg je daar een lekkere driegangenlunch voor ongeveer vier euro.

10. Pakketje laten afleveren op de universiteit

Ga je iets bestellen waarvan je liever niet wil dat je ouders of huisgenoten zien wat het is? Of vind je het handig om iets op de universiteit te laten bezorgen? Dat kan, want aan de achterkant van het Goossensgebouw vind je ‘parcel4me’. Dit is een handige bezorgservice waar je pakketjes naar een postvak/kluis laat bezorgen en vervolgens ophaalt wanneer het je uitkomt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.