Nu ook Too Good To Go bij Cube, Cobbenhagen en Mensa

Er wordt heel wat afgegeten op de campus, maar ook heel wat voedsel weggegooid. De app Too Good To Go is een initiatief om die voedselverspilling tegen te gaan. Op de campus konden gebruikers van de app tot nu toe alleen overgebleven etenswaar bij AH to go afhalen. Universiteitscateraar Sodexo sluit zich aan bij de duurzaamheidsapp en dus vind je vanaf morgen ook voedselboxen bij Cube, Cobbenhagen en de Mensa.

Beeld: togoodtogo.nl

Beeld: toogoodtogo.nl

Voedselverspilling tegengaan en ondertussen genieten van een zeer voordelige maaltijd, dat is de app Too Good To Go in een notendop. Een initiatief dat werd geboren uit frustratie over de enorme hoeveelheid eten die dagelijks wordt weggegooid door mensen thuis, maar ook in restaurants en winkels. Eten dat meestal nog prima geconsumeerd kan worden.

Dat moet anders, dachten de Deense initiatiefnemers van de app. Ze ontwikkelden een simpel maar efficiënt systeem waarin restaurants en winkels een ‘magic box’ aanbieden voor een zachte prijs met producten die anders worden weggegooid. Wie de app downloadt kan op een kaart zien of er ergens in de buurt iets te halen valt.

Begin 2018 is de app ook in Nederland geïntroduceerd en werd binnen korte tijd een groot succes. De teller staat ondertussen al op 1 miljoen gebruikers.

Too Good To Go op de Tilburgse Campus

Ook in Tilburg hebben verschillende bedrijven zich aangesloten. Zo kunnen er boxen opgehaald worden bij buurtbakkers en eetcafé’s, maar ook bij grote bedrijven als La Place, Bakker Bart en verschillende supermarkten. Op de campus deed tot nu toe alleen AH to go mee.

“Het idee om overgebleven Sodexo-voedsel voor een gereduceerd tarief aan te bieden ontstond na gesprekken met studentenfractie Front”, vertelt manager Rob Steenhoek van Sodexo. “We organiseerden een inloopavond met Fractie Front waarin we hen vroegen naar hun mening over de kwaliteit van de campuscatering. Daar kwam het thema duurzaamheid en voedselverspilling aan de orde en welke mogelijkheden er zijn om daar iets aan te doen.”

Maar wat kun je straks in je Magic Sodexo Box verwachten? “Denk aan een soepje, salade of vers bereide maaltijd, maar ook de voorverpakte sandwiches uit de verschillende automaten kunnen in het pakket terechtkomen. Het zal iedere keer, per locatie, een verrassing zijn. Ook voor ons.”

De kosten zijn 2,99 euro per box. “De inhoud is drie keer zoveel waard”, vertelt een enthousiaste Steenhoek, die overigens zelf ook een fanatieke Too Good To Goër is.

Niet dieetafhankelijk

Voor vegetariërs is het (nog) niet mogelijk om gegarandeerd een vegabox te ontvangen. “De boxen zijn niet dieetafhankelijk, die mogelijkheid biedt de app niet. Wel kan ik me voorstellen dat je eten dat je niet lust of liever niet eet kunt delen met bijvoorbeeld een huisgenoot.”

Afhalers wordt geadviseerd om zelf bakjes, zakjes of potjes mee te nemen, waarin de etenswaren meegenomen kunnen worden. “Natuurlijk kunnen wij het ook voor je verpakken, maar het is duurzamer wanneer je zelf iets meeneemt.”

Vanaf morgenochtend zijn de Magic Boxen van Sodexo te koop. Op toogoodtogo.nl vind je de spelregels.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.