Phishingaanval op Tilburg University

Een e-mail, ondertekend met ‘Tilburg University IT Servicedesk’, waart rond in de universitaire mailboxen. Vanwege ‘recente cyberaanvallen’ wordt verzocht om op een link te klikken. Dat klinkt verdacht en dat is het ook. De link verwijst naar een site met een nep inlogscherm. Zo hopen hackers aan gebruikersnamen en wachtwoorden te komen.

De echte IT Support laat aan Univers weten dat het mailtje bekend is. Met spamfilters en het blokkeren van de verdachte link worden tegenmaatregelen genomen.

Daar hebben de hackers wel rekening mee gehouden, zo is te lezen in de mail: “(Opmerking: als u problemen ondervindt om op deze link te klikken, verplaatst u de e-mail van uw SPAM naar uw map Inbox.)”.

Maar op zo’n link klikken is nooit aan te raden. Soms test de universiteit weliswaar de waakzaamheid van medewerkers en studenten door zelf verdachte e-mails te versturen. Maar dit is geen test. De echte IT Support zou nooit zomaar een mail met een link versturen.

Het aas van de vissende hackers

De verdachte e-mail

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.