Wat is er (niet meer) te doen in Tilburg?

Saaie tijden in Tilburg. Colleges en tentamens gaan dan wel door, maar verder is er steeds minder te beleven. Het regent geannuleerde of uitgestelde evenementen. Wat valt er allemaal niet meer, of nog wel, te beleven in Tilburg? Univers maakte een snelle inventarisatie.

TSC Sint Olof

De komende dagen stonden bij TSC Sint Olof een drietal activiteiten op de agenda. Stonden, want ze gaan niet door. Voor donderdag stond het open feest op de agenda, dat is geannuleerd. Ook het DeepDive Symposium is gecanceld, daarvoor wordt een nieuwe datum gezocht. Zaterdag zou Olof gaan koken voor bejaarden in woonzorgcentrum Padua. Na coronabesmettingen daar kan ook dat niet doorgaan.

TSR Vidar

Tegenvaller voor de roeiers van Vidar is dat het recruitmentdinner van donderdag is afgeblazen. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum. Kleine troost, de geplande borrel die dag gaat wel door. Overigens kunnen Vidraten wel gewoon doortrainen. Er zijn extra zeepdispensers, desinfectiespray en posters die oproepen om de gebruikte apparatuur goed schoon te maken na gebruik.

TSV Plato

Net als alle andere verenigingen volgt TSV Plato de ontwikkelingen op de voet. Om die reden gaat een activiteit van de vrijwilligerscommissie met de stichting Sterk Huis niet door. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, de Pannenkoekendag van damesdispuut Perplex gaat wel gewoon door. Gewoon wil in dit verband zeggen: met extra desinfectiemiddelen, extra hygiëne in de keuken en wat verder van elkaar af zitten.

JFT Magister

Activiteiten van JFT Magister zijn voor de komende dagen van de rol gehaald. Een active members night, een pub lecture en de inhousedag bij YSE, het gaat allemaal niet door. Ook de maandelijkse borrel, inclusief de pre drinks vooraf, blijft deze keer in de fles.

ASSET

Alle formele en informele activiteiten van Asset tot en met dinsdag zijn afgeblazen. Ook de Asset-kamers zijn de komende dagen op slot. 

FLOW

Ook bij Flow is het adagium geen risico’s nemen. Donderdag zou er een cocktail workshop zijn, die gaat niet door. Later volgende week staat ook een boxing clinic gepland, daarover is nog geen duidelijkheid en is natuurlijk mede afhankelijk van het al dan niet open zijn van het Sportcentrum.

Academic Forum

Activiteiten van het Academic Forum gaan tijdelijk niet door. Dat betekent donderdag geen Busy Bee en ook geen Science Café. Ook het event Mind over Matter, van volgende week dinsdag is geannuleerd.

Academische plechtigheden

Er staan de komende dagen twee promoties en de inaugurele rede van prof. Dorien Kooij op de academische agenda. Die gaan vooralsnog door. Eén andere promotie is al wel uitgesteld, omdat enkele leden van de promotiecommissie uit Italië zouden moeten komen.

UniPartners

Ook UniPartners laat weten dat het geplande symposium ‘ondernemen zonder grenzen’, dat volgende week woensdag in de Spoorzone zou plaatsvinden, niet doorgaat.

Theaters Tilburg en 013

Activiteiten voor meer dan duizend mensen mogen niet doorgaan. Dat betekent dat in 013 een aantal grote optredens zijn afgelast. Het optreden van de Band with Benefits – in een kleinere zaal – gaat vrijdag vooralsnog wel door. Ook in de schouwburg gaat niet alles door. Wat wel doorgaat: Rundfunk op donderdag en vrijdag en de muzikale zaterdagavond met Johan Derksen.

Afgelast in de stad

Grote tegenvaller voor de Tilburgse ijshockeyfans: deze week zouden de play offs voor de Tilburg Trappers beginnen, maar vanwege de coronaberichten heeft de Duitse bond het seizoen van de Oberliga per direct beëindigd. Voetballiefhebbers kunnen vrijdag ook thuisblijven: de wedstrijd Willem II-Heerenveen is afgelast. Verder zullen literatuurliefhebbers zich zaterdag thuis met een boekje op de bank moeten vermaken, het literatuurfestival Tilt gaat niet door.

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.