Borrels en andere gezelligheid in tijden van quarantaine

Borrels en andere gezelligheid in tijden van quarantaine

In deze zware coronatijden houden de verenigingen er toch de moed een beetje in. Normale gezelligheid mag hoogst afgeraden worden, maar overal zijn oplossingen voor. Zo heeft studentenatletiekvereniging Parcival vrijdagavond een borrel: de Corona Drink. Digitaal uiteraard, met chat, video of audio.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Deelname is overigens niet alleen gunstig om een eventueel gebrek aan sociaal contact van Parcivallers op te vangen. Ze krijgen er ook 2 punten voor in de Parcival Quarantine Competion. Het Sportcentrum mag gesloten zijn, dat wil niet zeggen dat atleten dan maar op de bank moeten blijven zitten.

Met activiteiten als zelf een workout video maken, fietsen in een Parcival hoodie, een kaartenhuis of een fort van rollen toiletpapier bouwen, zijn punten te verdienen. En de eerste die zich meldt voor de koffie post-corona krijgt er nog eens vijf punten bij.

Ook andere verenigingen zorgen ondertussen voor virtuele gezelligheid. Zo gaat het bestuur van studievereniging Polis met de leden de verveling verdrijven met online-activeiten op maandag, woensdag en zaterdag, onder de noemer ‘Bored with the board’. Genoemd wordt bijvoorbeeld Netflix & chat. En donderdag had faculteitsvereniging Asset ook weer een Thirsty Thursday-borrel, maar dan virtueel.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.