Fontys hoopt met foodtrucks de ergste honger te stillen

Fontys hoopt met foodtrucks de ergste honger te stillen

Er is wel onderwijs, maar geen eten bij de Fontys hogescholen sinds september. Cateraar Sodexo heeft deze zomer het contract met Fontys opgezegd vanwege de coronacrisis. Maar met een lege maag is het lastig studeren, daarom is de hogeschool in afwachting van een nieuw cateringcontract begonnen met een proef met foodtrucks.

Foto: Menno de Jong/Pixabay

Deze week verscheen de eerste foodtruck op de Fontys-campus aan de Rachelsmolen in Eindhoven. Het loopt die dinsdagmiddag nog niet meteen storm bij de burritotruck, meldt Bron, hogeschoolblad van Fontys, maar de uitbater heeft er niettemin vertrouwen in. “Als we hier vaker mogen komen, zingt het straks toch wel rond dat we lekkere burrito’s verkopen. Dan komt de klandizie vanzelf.”

De komende weken zullen ook nog een Aziatische, een Surinaamse en – voor de liefhebber van de Hollandse keuken – een worstenbroodjestruck hun opwachting maken. De proef moet uitwijzen of met foodtrucks de kantineloze periode overbrugd kan worden. Fontys hoopt in het volgende studiejaar 2021-2022 weer een cateraar gecontracteerd te hebben. Als de pilot slaagt komen de foodtrucks ook naar de andere Fontyscampussen, zoals de Stappegoor in Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.