Nieuwe coronamaatregelen TiU: mondkapjes op en campuscafé dicht

Nieuwe coronamaatregelen TiU: mondkapjes op en campuscafé dicht

Het dringend advies om mondkapjes te dragen is overgenomen in de nieuwe coronamaatregelen van Tilburg University. Mondkapjes dienen gedragen te worden binnen de gebouwen. Eenmaal gezeten – op anderhalve meter afstand – mogen ze weer af. Het geplande fysieke onderwijs en de tentamens op de campus gaan met die beperking door.

Het onderwijs is uitgezonderd van de door het kabinet uitgeroepen maximale groepsgrootte van 30 personen, meldt de universiteit. Daarom gaan onderwijs en tentamens in grote groepen gewoon door. Met de vereiste anderhalve meter afstand werd in alle ruimtes al rekening gehouden. Studieplekken blijven beschikbaar op reservering en ook afstudeerbijeenkomsten en promoties tot dertig personen blijven mogelijk.

Het wordt wel verplicht om een mondkapje te dragen bij verplaatsing door binnenruimtes. Eenmaal op de plek mag het afgezet worden.

De grootste andere wijziging in het beleid is dat Grand Café Esplanade weer dichtgaat. Er wordt nog gekeken naar afhaalmogelijkheden. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is de mensa gedeeltelijk open te houden.

Sportcentrum

De mondkapjesplicht geldt ook voor het sportcentrum, alleen niet tijdens het sporten. Sporten mag overigens alleen op inschrijving. Met maximaal vier personen, maar het mag dan weer geen wedstrijd zijn. Hou er ook rekening mee dat de douches, kleedruimtes en kantines allemaal gesloten zijn.  

Meer informatie over de coronamaatregelen is te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.