De versierde campus

Na de zomerlust, maar nog voor de winterpret – we blijven positief – is de campus bedolven onder een bombardement van herfstkleuren. Geel, groen, bruin, rood, boven je hoofd, onder je voeten en overal tussenin. De natuur versiert zichzelf. Fotograaf Jack Tummers ging naar de campus voor een impressie van dat kleurige bladerfeest.

De groene campus, van kleur verschoten

Hoe herfst wil je het hebben

Ook de groenste campus van Nederland kan van kleur verschieten. Door de tijd van het jaar ligt de campusboulevard er gekleurd bij. Wel zo prettig als je er even moet zijn om te studeren, voor een college of een toets, zelfs al is dat in een van de tentamententen.

Bellen in een bladerbad

Ingebladerd

Blad op de grond, de fontein spat in het rond. Ga er maar eens rustig voor zitten om het allemaal in je op te nemen. En even bellen met het thuisfront: het kan wat later worden, ik zit helemaal ingebladerd.

Ontbladering van het herfsttapijt

Bladmeester

Hoe relatief rustig het ook is op de campus, de paden dienen toch enigszins bladervrij te blijven. Een enkele regenbui zou het herfsttapijt namelijk in een zompig glad zooitje kunnen veranderen. Met een blazer zorgt de bladmeester voor de ontbladering van de achteringang van de mensa.

Coronascherm op de biebbrug kent soms wat onbegrip

Visueel spektakel

Tussen het visuele kleurenspektakel kent de campus ook een woud aan corona-instructies. Loop rechts, hou afstand, blijf connected! Mondkapje? Check. Looprichting van het gedeelde bibliotheekbrugpad? Niet zo. Mogelijk een gevalletje door de bomen het bos niet zien.

Paddestoelen tronen ook in bosjes op bomen

Bij bosjes

Geen herfstserie zonder paddestoelenfoto. Ook nu komen ze op de campus weer bij bosjes op. En in bosjes, op bomen. Zoals hier tussen de vijver en het Cobbenhagen gebouw.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.