Liever plantenbakken dan een professor

Mogelijke bezuinigingen op plantenbakken zorgden vorige week voor heftige tegenstand in de gemeenteraad van Kaatsheuvel. Met het schrappen van bloemen en planten hoopte het College van B&W daar 24 duizend euro te besparen. De CDA-fractie had een alternatief: ‘Laat dan die professor aan Tilburg University maar zitten.’

Illustratie: Jeroen de Leijer

De kwestie kwam 5 november bij de Kaatsheuvelse begrotingsvergadering aan bod, meldt Brabants Dagblad. Om het potje voor groenvoorziening sluitend te houden, wilden burgemeester en wethouders bezuinigen op plantenbakken op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel, bij De Wetering in Loon op Zand en rond de kerk in De Moer. Dat nooit, vond de gemeenteraad: “Onze kernen verdienen een groen hart.”

In plaats daarvan kan de gemeente beter de geplande bekostiging van een bijzonder hoogleraar Ondermijning aan Tilburg University schrappen, vond het CDA. Daarmee houdt ze 25 duizend euro in eigen zak. Die leerstoel zou informatie moeten opleveren om effectiever op te treden tegen criminaliteit. Volgens het CDA is dat onnodig: ‘We doen al veel.’

Andere raadsfracties zagen meer in sponsoring van de bloembakken door het bedrijfsleven. De wethouder liet weten dat hij goede hoop heeft dat hij contracten kan afsluiten om daarmee het groen te behouden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.