Siberische eekhoorns in achtertuin universiteit in hout vereeuwigd

Siberische eekhoorns in achtertuin universiteit in hout vereeuwigd

Al zo’n vijftig jaar leeft er in het Warandebos, de achtertuin van de universiteit, een groep Siberische grondeekhoorns in het wild. Het zijn de nazaten van eekhoorns die ontsnapten uit het dierenpark dat daar gevestigd was. In het kader van cultuur en stadsverfraaiing zijn ze sinds deze week vereeuwigd in een beeldengroep aan de Bredaseweg. Zes houten eekhoorns en de kooi waaruit ze ontsnapten.

Siberische eekhoorns, aan gevangenschap ontkomen

Het verhaal gaat dat de diertjes in 1973 ontsnapt zijn toen het Tilburgs dierenpark dat in de Oude Warande gevestigd was de deuren sloot. Alle dieren zouden worden verhuisd, maar de kist met Siberische grondeekhoorns viel van de wagen, brak open en de eekhoorns schoten het bos in. En hebben daar sindsdien een goed thuis gevonden.

Met enige oplettendheid laten de Siberische grondeekhoorns zich bij een boswandeling goed spotten (let op geritsel in het lage struikgewas). Niet in deze tijd van het jaar overigens, ze doen nogal aan winterslaap. Dus tot maart-april zullen liefhebbers het even moeten stellen met de facebookgroep die hun wel en wee volgt. Of de houten beelden van de gemeente aan de Bredaseweg.

Het Tilburg’s natuur dierenpark in 1938

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.