Een date vinden tijdens de lockdown

Anne beantwoordt tijdens deze lockdown jullie prangende zelfhulp vragen. Deze keer: wat te doen als je single bent en graag weer eens van bil wilt.

Lieve Anne, ik woon alleen en zie eigenlijk niemand behalve de pakketbezorger en de uitgever van de winkelmandjes. Er is dus een groot gebrek aan contact met mensen, vooral met leuke mannen. Dus zoek ik mijn heil bij mannen op mijn scherm, via Zoom of Netflix. Mijn oog is – zoals bij velen – gevallen op de Duke of Hastings, “one of London’s most eligible bachelors” uit de serie Bridgerton. (Google maar even. Je zult er geen spijt van hebben.) Ik droom weg bij de mooie bals, de schitterende jurken en natuurlijk het mannelijk schoon dat mijn beeldschermen vult. Voordeel van zo’n verliefdheid: geen gezeur over wat we vanavond gaan eten. Nadeel: nog steeds geen lichamelijk contact. Anne, heb jij de ultieme tip hoe ik kan stoppen met mijn fictieve crushes en weer echte mannen kan tegenkomen? Bedankt!”
Lady Whistledown

Lieve Lady Whistledown,

Zet die Duke of Hastings uit je hoofd. Hij heeft de neiging heel uitgebreid, sensueel aan spullen te likken en dat is niet coronaproof. Daarnaast speelt de serie zich af in het begin van de 19e eeuw: een periode waarin cholera, pokken, tyfus en de pest nog welig tierden en ze nog nooit van hand sanitizer gehoord hadden. Dus laat die Duke zitten, corona is al erg genoeg.

Daar gaat je vraag ook over: hoe krijg ik in deze lastige tijden weer fysiek contact met een aantrekkelijk ander persoon? En er zijn vast veel single mannen die met hetzelfde probleem thuis zitten als jij. Een deel van de single bevolking doet natuurlijk alsof er niks aan de hand is en gaat nog steeds, sensueel aan spullen likkend, op date bij mensen thuis. Die exemplaren kun je nu maar beter even mijden. Zoek liever een doorgewinterde hypochonder.

Ik ben een doorgewinterde hypochonder. Een goede keuze dus, al zeg ik het zelf. Maar ik ben wel getrouwd, moeder van twee (tamelijk onhygiënische) kinderen en – ik geef het toe – net iets minder mannelijk dan de Duke of Hastings.

Maar niet getreurd, ik denk dat ik toch de ideale oplossing voor je heb. Een oplossing waarmee we meteen een groot ander maatschappelijk lockdown-probleem oplossen. Een probleem waar mensen met een relatie op dit moment mee kampen: hun partner.

Volgens kranten en journaal hadden ouders en kinderen het psychisch héél zwaar samen in één huis. Maar hoe het is om 24/7 met je partner thuis te zitten, daar hoorde ik alleen mijn vrienden, buren en willekeurige, wanhopige vreemden op straat over. Ben je net geconcentreerd aan het werk: hoest ie. Is een eindeloze zoom-meeting eindelijk afgelopen: begint zij te praten (of in haar termen: com-mu-ni-ce-ren).

Inmiddels heeft het OMT het advies van enkele, voor hun beurt sprekende, coalitiepartijen opgevolgd en zijn de basisscholen en kinderopvang weer open. Volgens Slob omdat: “het OMT het verantwoord acht dat we deze stap zetten“. Of, zoals het OMT het zelf verwoordt: “Op grond van de modelleringen levert dit een reëel risico op verdere toename van ziekenhuis- en IC-opnames”. Of zoals ik het zie: “Op grond van de modelleringen levert dit een reëel risico op dat we nog langer exclusief met onze partner in deze shitzooi zitten.”

Dus ik stel voor om een datingsapp te lanceren: “Lend my Friend” (klinkt ook vriendelijker dan: “Huur dit Waardeloos Figuur”). Via deze app kunnen moedeloze thuisblijvers hun partner tijdelijk uitlenen aan een moedeloze single. Om te voorkomen dat je ongemerkt een bacillenbom in huis haalt, moeten aanbieders op het profiel aangeven of hun partner de maatregelen naleeft, van plan is zich te laten vaccineren, dan wel in een politiek pedofielennetwerk gelooft. Zo heb jij, op een relatief veilige manier en zonder gezeur over het avondeten, weer de mogelijkheid tot fysiek contact én gun je iemand anders even wat ademruimte. Twee vliegen in één app.

Prangende zelfhulp vragen? Stel ze aan Anne!

De eindeloze reeks thuisblijfdagen een beetje vitaal doorkomen valt nog niet mee. Wat moet je doen, en wat vooral niet? Columnist Anne de Vries schiet te hulp. Heb jij prangende zelfhulpvragen? Stuur ze naar annesadvies@gmail.com of stel ze (anoniem) via het onderstaande formulier:

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.