Eens per week fysiek onderwijs: ‘Tilburg University is er klaar voor’

Eens per week fysiek onderwijs: ‘Tilburg University is er klaar voor’

Eerstejaars bachelor- en masterstudenten van Tilburg University krijgen naar verwachting vanaf 26 april weer eens per week fysiek onderwijs. Dat laat directeur Marketing & Communicatie Piet van Ierland weten aan Univers. Wel moeten studenten zichzelf voordat zij naar de campus komen hebben getest.

Beeld Univers

Tilburg University staat al een tijd te trappelen om haar deuren voor studenten opnieuw te openen. “We wachten al maanden op groen licht vanuit Den Haag. Daarom waren we eigenlijk al die tijd al voorbereid op een heropening,” zegt Van Ierland. Hij benadrukt dat fysiek onderwijs en de aanwezigheid op de campus ontzettend belangrijk is voor studenten.

Roostertechnisch gaat de situatie erg lijken op het najaar van 2020. “We pakken door vanaf het moment dat we in november het fysieke onderwijs moesten staken. Wel zijn we nog aan het kijken hoe we de groep die dagelijks naar de campus komt op kunnen rekken.”

‘Tandenpoetsen, sneltesten en naar college’

Anders dan afgelopen jaar zullen studenten zichzelf nu moeten testen voordat ze fysiek college kunnen volgen. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei daarover tijdens de persconferentie dat de overheid zelf- en sneltests gaat leveren aan de universiteiten.

De onderwijsinstanties zouden de tests dan uit moeten delen aan studenten. Het is een kwestie van ’s ochtends na het tandenpoetsen even sneltesten en dan naar college, aldus De Jonge.

“Met die woorden moeten ook wij het op dit moment doen,” vertelt Van Ierland. “We hebben nog veel vragen, ook over de logistiek en over de beschikbaarheid. Daarover gaan we binnenkort met alle universiteiten en het ministerie in gesprek.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.