Bouwvakkers ‘pikken’ parkeerplekken van bewoners Talent Square

Bouwvakkers ‘pikken’ parkeerplekken van bewoners Talent Square

Tientallen bewoners van Talent Square zijn eind juli in één klap hun parkeerplek kwijtgeraakt. Verhuurder TBV Wonen gaat de plekken inzetten voor bouwvakkers, die zullen werken aan de bouw van het naburige High Lane. Binnen een week moesten de eerste 48 plekken leeg zijn.

“Zet je auto voortaan maar in parkeergarage Knegtel om de hoek, kreeg ik te horen,” vertelt bewoner Jens Bothmer aan het Brabants Dagblad. Dat de prijs daarmee van een paar tientjes per maand omhoog gaat naar zo’n 240 euro is kennelijk geen argument.

Van de in totaal 141 parkeerplaatsen onder het gebouw, heeft TBV Wonen er per augustus 48 geclaimd. In 2022 volgen nog eens 71 parkeerplaatsen. De verhuurder zegt de plekken nodig te hebben voor de bouw van de bijna 70 meter hoge woontoren High Lane, zodat onder andere bouwvakkers er kunnen parkeren.

Bewoners zijn plekken definitief kwijt

Talent Square wordt niet alleen bewoond door studenten van Tilburg University en de Fontys Hogeschool. Er wonen ook veel afgestudeerden. Starters die door de wooncrisis niet aan andere woonruimte kunnen komen en voor hun werk van de auto afhankelijk zijn. Zij moeten hun voertuig voortaan stallen in een peperdure parkeergarage. Of ze moeten op zoek naar een plek aan de rand van het centrum en een flink stuk lopen.

Want als de woontoren er eenmaal staat kunnen bewoners van Talent Square geen aanspraak meer maken op een parkeerplaats binnenshuis. Alle plaatsen zijn dan voor de bewoners van High Lane. “Daar waren ze sowieso al voor bedoeld,” meldt een woordvoerder van TBV Wonen aan het Brabants Dagblad. De woningcorporatie biedt op de korte termijn geen alternatief.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.