TOP Week werkt met shifts, dansen tijdens feesten niet toegestaan

TOP Week werkt met shifts, dansen tijdens feesten niet toegestaan

Nieuwe studenten hoeven elkaar niet meer achter een scherm te leren kennen. TOP Week gaat offline door, al zijn er wel maatregelen om rekening mee te houden. Studenten zijn gebonden aan shifts, waardoor een feestje zomaar om 19.00 uur afgelopen kan zijn.

TOP Week in 2018.

“Iedereen wordt ingedeeld in groepjes, die vervolgens weer ingedeeld worden in shifts,” legt PR-manager van TOP 2021 Mart Senden uit aan Univers. In de app kunnen deelnemers zien hoe hun groepje is ingedeeld.

Om de maximale capaciteit te bereiken en tegelijkertijd de coronaregels te respecteren, werkt TOP Week met Testen voor Toegang. Bij de meeste evenementen moeten de deelnemers bij binnenkomst een geldige QR-code tonen. Vervolgens krijgen zij een vaste zitplaats aan een tafel toegewezen. Opstaan om te dansen is verboden. Senden: “We hebben extra beveiliging en crewleden ingezet, zodat iedereen zich aan de regels houdt.”

Aanstaande maandag worden voor het openingsfeest in de Koepelhal twee keer 1.600 studenten verwacht. De eerste shift begint al vroeg, om 16.00 uur. Om 19.00 uur moet iedereen de zaal uit. “Zij worden daarna doorgeleid naar de Wagenmakerij, waar het avondeten voor hen klaar zal staan. Zo voorkomen we dat de eerste en tweede shift elkaar tegenkomen,” verduidelijkt Senden.

De organisatie verwacht niet dat studenten na hun shift massaal blijven hangen. “We horen goede berichten van andere introweken die deze week al zijn gestart. Studenten zijn volgens mij al blij dat we iets offline kunnen organiseren. Dus voor de maatregelen hebben ze begrip,” denkt hij.

“Maar we hanteren wel strikt het beleid. Na meerdere waarschuwingen kan je bandje worden doorgeknipt, waardoor je geen toegang meer hebt tot de TOP Week. Dat wil denk ik niemand.”

Dat de introductieweek weer offline gehouden zou worden, stond al een tijdje vast. Het was alleen nog de vraag hoe het er precies uit zou gaan zien. “Na 1,5 jaar zijn studenten wel een beetje klaar met al die online meetings.” De toekomstige studenten worden ingedeeld bij studiegenootjes. “Daardoor heb je makkelijker een klik en ontstaan sneller vriendschappen. Met onlineactiviteiten lukt je dat gewoon niet,” aldus Senden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.