Vindicaters zien voordelen in de kamernood: 800 euro voor veredelde bezemkast

Vindicaters zien voordelen in de kamernood: 800 euro voor veredelde bezemkast

Kamers zijn in Groningen een schaars goed, met een lege kamer kun je daarvan lekker profiteren. Dat bleek dit weekend toen er op Kamernet een advertentie verscheen voor een kamertje in de binnenstad. Negen vierkante meter, waar maar liefst 800 euro voor moet worden opgehoest.

Op basis van de foto’s in de advertentie had de Groningse universiteitskrant Ukrant al snel door om welk huis het ging. Geen pandje van een ordinaire huisjesmelker, zo bleek, maar juist een studentenhuis van het Groningse studentencorps Vindicat.

De eigenaar van het pand, Buiten Vastgoed, is verontwaardigd door de actie. “Er wonen allemaal Vindicatstudenten. Wij verhuren het huis aan één persoon, en die verdeelt de kamers,” laat een woordvoerder aan Ukrant weten. De normale prijs van kamers in dat huis is 360 euro, ‘800 euro is te veel’. Toen de geschrokken huisbaas uitleg vroeg aan de studenten, lieten die weten dat er geen sprake was van illegaal onderverhuren, maar dat het maar een grapje was.

Sanne Veken, rectrix van Vindicat, laat echter aan Ukrant weten dat er wel degelijk sprake was van een poging tot profiteren van de ellende van anderen: “Ze probeerden de kamer echt te verhuren.” Ook zij is niet te spreken over de actie van de leden, maar het staat volgens haar los van de vereniging. “Dit zijn gewoon een paar jongens en Vindicat kan hier niet op aangesproken worden. Maar ik heb ze gebeld om te zeggen dat dit niet grappig is. Je kan de situatie niet misbruiken uit winstbejag.”

De afgelopen jaren raakte Vindicat al verschillende keren in opspraak door verschillende misstanden zoals mishandelingen bij ontgroeningen. De vereniging raakte daardoor ook een aantal jaren haar bestuursbeurzen kwijt en was geschorst bij academische plechtigheden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.