Jaar lang gratis deelvervoer voor medewerkers op de campus

Jaar lang gratis deelvervoer voor medewerkers op de campus

Vanaf de campus op en neer naar het centrum van Tilburg? Of naar een afspraak buiten de stad? Als het aan het bestuur van Tilburg University ligt, kiezen medewerkers dan voor een duurzaam vervoersmiddel. Daarom staan er sinds kort deelfietsen en elektrische auto’s op de campus. En die kunnen gratis gebruikt worden.

Beeld: Jack Tummers

Misschien heb je ze al zien staan, voor de Library of bij het TIAS-gebouw. Op zeven plekken op de campus en bij het Sports Center doken de afgelopen tijd nieuwe fietsenrekken op, met bijhorende zwarte fietsen. Ze zijn onderdeel van een pilot voor medewerkers van Tilburg University. Zij kunnen voor een verplaatsing buiten de campus een deelfiets pakken. Of een van de twee elektrische deelauto’s reserveren, die op de parkeerplaats bij Cobbenhagen staan.

Tijdens de pilot, die minstens een jaar gaat duren, kunnen medewerkers gratis gebruikmaken van de duurzame vervoersmiddelen. De pilot wordt gefinancierd uit centrale gelden van de universiteit. Voor de praktische uitvoering vloog de universiteit GoAbout in, een Haagse startup. Met de bijbehorende app ontgrendel je de vervoersmiddelen, of reserveer je een auto. Ook kunnen er OV-kaartjes mee geboekt worden.

Voorwaarde voor het gebruik van een auto of fiets is dat deze niet mee naar huis gaat. De universiteit beklemtoont dat de vervoersmiddelen bedoeld zijn voor zakelijk gebruik. Leidinggevenden worden opgeroepen altijd te controleren of medewerkers de fietsen en auto’s daadwerkelijk daarvoor hebben gebruikt.

Ook studenten kunnen het komende jaar gebruikmaken van de deelfietsen, maar zij moeten daar zelf voor betalen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.