Ballensport op de campus

Pretpark campus heeft er een nieuwe attractie bij. Er waren natuurlijk al voetbaltafels en een fitnessbank, maar sinds deze zomer hoef je je ook niet meer te vervelen dankzij de nieuwe jeu de boules-banen.

Beeld: Jack Tummers

De grindbakken voor de Franse ballensport zijn naast gebouw Cube te vinden. Wijn of stokbrood of eventuele andere noodzakelijkheden dien je zelf mee te nemen, maar je ballen kun je thuislaten. Die kun je namelijk lenen bij de receptie in gebouw Vigilant, het kleine hokje onder de bibliotheektrap.

Hoe prettig dat is, blijkt als je ze opvraagt. Acht zware stalen ballen in een houten kistje, zoiets wil je niet in je rugzakje van huis meesjouwen. En die jeu de boules-banen liggen er niet voor niets. Ondanks de zomerse rust op de campus zijn de ballen toch al regelmatig uitgeleend.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.