De leukste TiU-evenementen in maart. Drie tips

Er gebeurt meer op en rondom de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers geeft iedere maand drie tips. Met deze keer: filosofie van het geluk, vrouwen in data science en een open podium.

Beeld: GoodStudio / Shutterstock

1. Filosofie van het geluk

Wat is geluk? Filosofen buigen zich al eeuwen over deze vraag. Gek eigenlijk want als je gelukkig bent, weet je precies hoe het voelt. Toch willen we ons geluk maar al te graag met iets anders vergelijken: hoe gelukkig ben ik vergelijking met anderen? Ben ik net zo gelukkig als vroeger? Tijd om meer zicht te krijgen op deze en andere filosofische vragen over geluk.

* Philosophy of Happiness (Engels)
* Woensdag 22 maart, 13u in Zwijsen building
* Met ethicus en universitair docent Willem van der Deijl-Kloeg

2. Vrouwen in Data Science

Een inspirerende bijeenkomst over diversiteit, inclusie en empowerment. Na een succesvolle conferentie vorig jaar keert Women in Data Science (WiDS) terug naar de High Tech Campus in Eindhoven. Data scientists en praktijkdeskundigen delen verhalen over vrouwen die uitmuntend werk verrichten in data science. Medeorganisatoren van WiDS Eindhoven 2023 zijn Tilburg University en Jheronimus Academy of Data Science (JADS).

* Women in Data Science Eindhoven (Engels)
* Maandag 27 maart, 2023, 09.30u High Tech Campus in Eindhoven
* Met Tina Manoharan, Anne Vilanova (Eindhoven University of Technology), Sofie Haesaert (Eindhoven University of Technology) en andere wetenschappers

3. Open podium

Muziek, komedie of spoken word. Artiesten van Tilburg University’s eigen bodem betreden het podium tijdens de Open Mic Night. Alle studenten en medewerkers van de universiteit krijgen de kans om hun talenten te laten zien. Gegarandeerd een gezellige avond op de campus. 

* Open Mic Night (Engels)
* Dinsdag 28 maart, 19u in Grand Café Esplanade
* Wil je zelf optreden? Schrijf je in!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.