Dit doe je in juni op de campus: drie tips

Met de zomer in aantocht gebeurt er meer op de campus dan je kan bijhouden. Waar moet je bij zijn? Univers geeft elke maand drie tips. Met deze keer: een Nobelprijswinnaar, de Brabantse cultuur en een avond vol filosofische gesprekken.

Image Flickr / Queen’s University

1. In Brabant gebeurt het

Worstenbroodjes, carnaval en het Brabants dialect. Een échte Brabander raakt niet uitgepraat over het zonnige zuiden en zal zich als een vis in het water voelen tijdens de Brabantdag. Verschillende generaties worden bij elkaar gebracht om het gesprek over cultuur en taal met elkaar aan te gaan. Een educatieve, informatieve en interactieve dag boordevol lezingen, muziek en poëzie.

* Brabantdag
* Woensdag 7 juni, 13.00u in BlackBox, Esplanade
* Met muziek van WiWa en Bert Barten

2. Op ontdekkingsreis tot diep in de nanowereld

Chemicus en Nobelprijswinnaar Ben Feringa is in Tilburg te gast. De Groningse hoogleraar won de Nobelprijs voor een wel heel bijzondere uitvinding: een nano-auto ter grootte van één molecuul, aangedreven door licht. Tijdens het Science Café XL zal hij spreken over hoe de natuur hem inspireert in zijn onderzoek.

* Science Café XL
* Donderdag 15 juni, 19.30u in Schouwburg, Tilburg
* Met muziek van WiWa en Bert Barten

3. Bedenkingen: Zelf zin maken

Waarom lijkt iets zinnig? Zijn woorden niet verraderlijk? Kunnen we eigenlijk de echte betekenis achter de werkelijkheid wel uitdrukken? Wie zin heeft in een bijzondere avond vol ‘bedenkingen’ mag dit evenement absoluut niet missen. Filosoof Menno Lievers komt spreken over Ludwig Witgenstein en verschillende artistieke acts gaan op zoek naar manieren om zin in het zinloze op te roepen.

* Filosofisch variété
* Dinsdag 20 juni, 19.30u in Hall of Fame, Tilburg
* Met een filosofische lezing, een liedjeskunstenaar, poëzie, acrobatiek en experimentele acts

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.