Vijf excellente masters, TIAS doet het nog beter in de Keuzegids masters 2024

Vijf excellente masters, TIAS doet het nog beter in de Keuzegids masters 2024

Al jaren staan masteropleidingen van TIAS School for Business and Society in het lijstje excellente masters in de Keuzegids. Ook dit jaar is dat zo, zelfs beter. De drie opleidingen die het altijd goed doen, scoren nu ook, maar in 2024 zijn er twee nieuwe bijgekomen.

Het TIAS-gebouw op de campus. Beeld: Jack Tummers

In de Keuzegids masters 2024 worden Nederlandse masters beoordeeld en vergeleken op basis van resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023. Dat wordt gedaan op de gebieden inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer. Dit jaar scoorden veertien universitaire masters op al die punten een maximale score, vijf daarvan zijn van TIAS.

De Executive master of Information Management, de Executive master of Real Estate en de Executive master of Marketing krijgen al jaren de maximale score. Dit jaar zijn daar de Executive master of Business Valuation en de Executive master of Finance and Contol bijgekomen.

Bij de universiteiten gooien vooral de masters in de vakgebieden economie & bedrijf en recht & bestuur hoge ogen. De enige uitzondering is de research master Molecular Mechanisms of Disease van de Radboud Universiteit, uit het vakgebied aarde en milieu. In het hbo waren de masterstudenten wat zuiniger met hun oordeel. Vorig jaar scoorden daar acht masterstudies maximaal, tegen nu drie.

Geen instellingenranglijst

De Keuzegids baseert zich op de Nationale Studenten Enquête die in het voorjaar van 2023 is afgenomen. Anders dan bij de bacheloropleidingen zijn er voor masters geen cijfers beschikbaar over uitval en studietempo. Ook zeggen deskundigen bij de accreditatie niet meer welke opleidingen uitblinken.

Om die reden maakt de redactie sinds 2020 geen ranglijst meer met beste onderwijsinstellingen voor masters. De Keuzegids wil rankings op minstens twee bronnen baseren.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.