Toch geen stembureau op de campus bij Europese verkiezingen

Toch geen stembureau op de campus bij Europese verkiezingen

Stemmen op de campus van Tilburg University zit er deze keer niet in voor de Europese verkiezingen van 6 juni. Het stembureau was eigenlijk in het Dante gebouw gepland, maar komt nu iets verderop te zitten bij de Avans Hogeschool aan de Cobbenhagenlaan.

Stemmen in het Dante gebouw, maar deze keer niet. Beeld: Univers

De verplaatsing van het stembureau, zo vlak voor de verkiezingen, heeft vooral te maken met de aanwezigheid van het protestkamp op de campus, meldt Imre van der Meulen, woordvoerder van de universiteit.

‘Het tentenkamp zou bij bezoekers, of mensen die komen stemmen, tot onrust kunnen leiden. We hebben de situatie geschetst aan de gemeente en na overleg besloten om te kiezen voor de reservelocatie.’ De aankondigingen van verdere escalaties door de organisatoren van het protest hebben daaraan bijgedragen, voegt ze toe.

Toch is de universiteit niet helemaal stembusvrij. Voor het eerst kunnen verstokte universiteitsstemmers dit jaar namelijk ook terecht in het stembureau bij MindLabs in de spoorzone.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.