Toch laag tarief voor tweede master

Studenten die volgend jaar een tweede studie aan de UvT volgen, hoeven toch maar het lage wettelijke tarief van 1713 euro voor die studie te betalen.  De Universiteitsraad heeft vrijdag ingestemd met de wijziging regeling inschrijving en collegegeld 2011-2012.

In een eerder voorstel stond nog dat studenten voor hun tweede studie het instellingstatief moesten betalen, variërend van € 6.546,- tot € 10.644,-.

Ook bevat de regeling de belofte dat studenten die volgend academisch jaar starten met een tweede studie deze studie binnen een bepaalde tijd (ze krijgen een extra jaar) af kunnen maken tegen het lage wettelijk tarief. Wel gaf collegevoorzitter Hein van Oorschot aan dat het om een overgangsbeleid gaat, op termijn zullen de studenten dus het instellingstarief moeten gaan betalen.

De regeling collegegelden kwam al eerder in de Universiteitsraad. Uit dat voorstel bleek dat studenten vanaf het komende collegejaar al het hoge tarief moesten gaan betalen. Studentenfractie Sam adviseerde het College van Bestuur als enige partij om dat niet te doen en dus de toenmalige regeling niet goed te keuren, maar stond daarin alleen. De medewerkersfracties Abvakabo, Onafhankelijken en studentenfractie Front gaven een positief advies. Omdat er onduidelijkheid ontstond over de invulling van de regeling en studenten niet zeker wisten hoeveel ze volgend collegejaar moesten gaan betalen, kwam de aangepaste regeling opnieuw te stemming.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.