Verhagen lanceert financieel-groene website

Minister Maxime Verhagen zal op 1 februari de internationale website FSinsight lanceren. De Universiteit van Tilburg is een van de oprichters van deze site, samen met de universiteiten van onder andere Maastricht University, Holland Financial Centre en Duisenberg school of finance.

Op FSinsight.org worden tal van onderwerpen op het snijvlak van Finance and Sustainability besproken, zoals groene manieren van bouwen, duurzaam investeren en schone technologie. Door op één centraal punt kennis over deze onderwerpen te delen wordt gehoopt op innovatie als gevolg van de bredere kennisbron.

“Doordat een klein land als het onze dergelijk initiatief toont in duurzaamheid, zal mogelijk de Nederlandse duurzame industrie op de kaart worden gezet”, aldus Reggy van den Bosch, persvoorlichter bij de UvT.

De website, die als podium zal dienen voor onderzoekers en mensen uit het bedrijfsleven om kennis uit te wisselen over economie en duurzaamheid, zal op 1 februari officieel gelanceerd worden. De site is al vanaf september vorig jaar online; Dit om de site in bètaversie op te kunnen bouwen.

De officiële lancering van de site zal geleid worden door Maxime Verhagen, die als minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, veel waarde hecht aan de doelstellingen van FSinsight.  Kees Koedijk en Dirk Brounen zitten in de redactie van de site. Het lanceringsevenement wordt gehouden in Amsterdam.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.