Minder animo voor studie aan UvT

Er is bij middelbare scholieren vooralsnog minder animo om te gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Het aantal vooraanmeldingen daalde met zeven procent van 1085 (collegejaar 2011/2012) naar 1008 (collegejaar 2012/2013). Ook bij de Universiteit van Amsterdam daalde het aantal vooraanmeldingen, bij alle overige universiteiten steeg dit aantal juist.

Een van de Tilburgse studies waar minder interesse voor was is psychologie. Het aantal vooraanmeldingen daalde van 171 naar 119. Of dit met de affaire Stapel te maken heeft, is onbekend. Ook in Amsterdam (UvA), Utrecht, Rotterdam en Groningen daalde de animo voor deze studie, bij andere universiteiten nam het aantal psychologiestudenten toe.

Het aantal vooraanmeldingen daalde verder onder meer bij de studies economie en bedrijfseconomie, communicatie-en informatiewetenschappen, theologie, rechtsgeleerdheid.

Er waren ook studies waar het aantal aanmeldingen bij steeg, onder meer  bij Econometrie en Operationele Research, Fiscale Economie, International Business Administration, Algemene Cultuurwetenschappen, Liberal Arts and Sciences, Wijsbegeerte, Bestuurskunde, Fiscaal Recht, Internationaal en Europees Recht en bij Sociologie.

Het gaat overigens bij de vooraanmeldingscijfers om zogenoemde gewogen aantallen. Er wordt gecorrigeerd voor studenten die zich voor meerdere opleidingen en/of instellingen hebben aangemeld.  Ook tellen alleen studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een opleiding in het hoger onderwijs mee. De aanmeldingen van HBO-instroom en switchers zijn dus niet in deze cijfers meegenomen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.