Werkwijze commissie Levelt bekritiseerd

De werkwijze van de commissie Levelt staat ter discussie, zo kreeg Univers via bronnen die anoniem willen blijven te horen. De commissie Levelt doet onderzoek naar de affaire Stapel. Er hebben enkele promovendi en een co-auteur geprotesteerd tegen de werkwijze van de commissie, wijze van rapportage en de statistische analyses. Daar zijn gesprekken over geweest en brieven over geschreven aan de rector en commissievoorzitter Levelt.

Vanmorgen heeft Univers aan professor Levelt deze vragen voorgelegd, hij ontkende niet dat er vragen bestaan over de werkwijze van de commissie. Volgens Levelt zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met de conclusies: “Maar wij plegen altijd wederhoor.”

Rector magnificus Philip Eijlander reageert: “Het klopt dat een enkele promovenda en een coauteur bij mij te kennen heeft gegeven vragen / bedenkingen te hebben bij conclusies van de commissie Levelt. Ik heb ze aangegeven dat ze er goed aan doen om dat met de commissie te bespreken en ik weet ook dat de commissie ze te woord heeft gestaan. Hoor en wederhoor is een uitgangspunt dat de commissie breed hanteert. Uiteindelijk is het uiteraard aan de commissie om conclusies te trekken.”

Het eindrapport van de commissie Levelt wordt deze zomer verwacht. De voorlopige conclusies staan hier. Levelt gaf verder aan verder niet meer te praten met de pers tot het eindrapport verschenen is.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.