Veel persoonlijke ontwikkelingsprijzen

Een ware regen van prijzen gisteren tijdens de uitreiking van de persoonlijke ontwikkelingsprijzen. Een uitreiking op de UvT georganiseerd door bureau Satisaction en NRC.  Alles wat de studenten hiervoor moesten doen, was het uploaden van een cv. Werkgevers konden de goede cv’s dan belonen met bijvoorbeeld een assessment, een gedragsanalyse of een ontmoeting met een CEO van een groot bedrijf.

De werkgevers waren enthousiast: “De studenten zijn een stuk ambitieuzer dan wij vroeger waren, zo’n cv had ik vroeger niet”, zei mijnheer Piebenga van Enexis. “Studenten blijven wel hetzelfde wat betreft voordeel halen, vroeger knipten we coupons  nu heb je dit soort prijzenstapelaars.”  Karel van de Engel van de gemeente Dordrecht: “Sommige cv’s zijn wat ondeugend, dat vind ik dan weer leuk.” Ronald van Es van Macaw: “De cv’s die ik heb binnengekregen waren al compleet arbeidsmarktwaardig.”

Stijn Zanders won maar liefst vier prijzen. Wat is er zo speciaal aan jouw CV?  “Ik ben gewoon heel enthousiast en heb een goede studie gekozen. Management gecombineerd met techniek, de softe en de harde kant samen, dat doet het goed bij de werkgevers.”  Stijn studeert technische bedrijfskunde aan de TUe in  Eindhoven. De prijzen kwamen van Fluor, Winvision, Sogeti en Efocus.

Rick van Dijk studeert Economie en informatica op de UvT. Hij won een gesprek met de technisch directeur van Efocus. Maar hij wil niet een baan, nee hij wil in dat gesprek proberen een opdracht binnen te halen voor zijn eigen bedrijf Zeroplex.

Sherdina Romney was met de trein uit Wageningen gekomen om haar prijzen op te halen: een gedragsanalyse bij Interstep en een personal assessment bij Fluor. Ze grapt: “Ik studeer biologie en wil verder in ontwikkelings- of  gedragsbiologie. Misschien kan ik wat met mijn eigen gedragsanalyse.”

Al met al was het een gezellig netwerkevenement, met heel veel leuke bedrijven. De beste werkgever werd ook bekend gemaakt op dit evenement, maar dat houden we nog even onder de pet, want het NRC heeft aanstaande woensdag de primeur.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.