Nederlandse en internationale studenten hebben nauwelijks contact

Nederlandse en internationale studenten hebben nauwelijks contact

Nederlandse studenten hebben nauwelijks contact met hun buitenlandse studiegenoten. Programma’s om dit op te lossen hebben nog weinig opgeleverd, meldt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

De LSVb heeft onderzoek gedaan naar zogenaamde buddy-programma’s op de Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. Hieruit blijkt dat het beleid voor deze programma’s sterk gedecentraliseerd is: vaak wordt het op faculteitsniveau geregeld of door de lokale ESN. Ook blijkt het moeilijk om genoeg Nederlandse studenten te vinden die buddy willen zijn. In het rapport wordt aangeraden in te zetten op programma’s die gericht zijn op integratie en niet alleen op het op weg helpen bij administratieve zaken. Dit maakt het aantrekkelijker voor mensen om mee te doen en helpt met het overbruggen van de kloof die er nu nog is.

Eerder kwamen het Ministerie van OCW, Nuffic, universiteiten, hogescholen, bedrijfsleven en studentenorganisaties met het programma Make it in the Netherlands, met daarin het onderdeel ‘breaking the bubble’. Internationale studenten moeten meer met hun Nederlandse studiegenoten in contact komen, zo is het doel.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.