Met Fractie Front naar de plee

Toilet Paper, but different….Onder die noemer komt Fractie Front met een nieuw initiatief…de Pleekrant. Een krantje dat in de toiletten in de bieb is opgehangen.

“Fractie Front and Facility Services hereby proudly present their very first Pleekrant, offering you some light lecture to take a short break from your studies and informing you about what is going on at Tilburg University. Do you have any questions concerning the University Council or Tilburg University in general? Feel free to contact us or stop by,”zo schrijft de studentenfractie in de eerste editie.

Door de naam ‘Pleekrant’ lijkt het een grap. Is het wc-papier in de bieb iets te vaak op en zoeken de studenten een alternatief? Maar volgens Niek de Groot, voorzitter van Fractie Front is het wel degelijk serieus bedoeld. “De universiteit heeft moeite om studenten te informeren over zaken die spelen op de campus. We willen hen bijvoorbeeld informeren over beslissingen in de Uraad. Op de toiletten in de bieb komt iedereen. We kunnen de studenten zo makkelijk bereiken. Na iedere cyclus van de universiteitsraad willen we de krantjes vervangen. We gaan er geen nieuws inzetten over subsidies voor een nieuwe onderzoeksgroep. Dat is voor studenten niet interessant. Wel is het voor hen relevant als er computers vervangen worden. De toon houden we bewust luchtig, anders lezen ze het niet.”

De krantjes worden door Front betaald.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.