Honderdste BKO bij rechtenfaculteit uitgereikt

Deze week kreeg Stéphanie van Gulijk, docent aan de rechtenfaculteit, het honderste BKO-certificaat van Tilburg University uitgereikt. Bij TLS heeft nu 30 procent van de docenten een Basis Kwalificatie Onderwijs op zak.

“De kwaliteit van het onderwijs staat en valt bij de kwaliteit van de docenten,” zei Philip Eijlander, Rector Magnificus van Tilburg University, tijdens de uitreiking van het certificaat. Hij refereert aan de prestatieafspraken. “We hebben met het ministerie afgesproken dat universiteitsbreed dertig procent van de docenten voor 2015 een BKO moet hebben, dat wordt gehaald.”

De percentages van het aantal gehaalde BKO’s verschilt per faculteit. De meeste recente beschikbare cijfers zijn van achttien maart. TiSEM stond op 21.4 procent, TSB stond op 27 procent, TSH stond 11,5 procent en TST stond op vijf procent.

Esther de Ponti, coördinator van het BKO-traject voor TiU, vertelt over de eisen die aan de docenten worden gesteld om een certificaat te halen. “Het is de bedoeling dat ze door middel van een portfolio laten zien dat ze kunnen lesgeven. We hebben een aantal eisen zoals een filmpje waarin we docenten aan het werk zien tijdens een college, evaluaties van studenten, observaties van collega’s en een reflectie. De rest is aan de docent in opleiding om ons te overtuigen. Deze eisen verschillen wel per faculteit, maar de eindtermen zijn overal hetzelfde.”

Tijdens de uitreiking kregen naast Van Gulijk nog drie rechtendocenten hun certificaat, Merel Kampers, Danielle de Hey en Federico Fabbrini.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.