Paul van Geest genomineerd voor theoloog van het jaar

Paul van Geest van Tilburg School of Catholic Theology is in de race voor de eretitel theoloog van het jaar. De hoogleraar is genomineerd door de organisatie van De Nacht van de Theologie, een initiatief van onder andere EO, Trouw en NCRV.

Van Geest krijgt concurrentie van collega hoogleraar Manuale Kalsky (VU) en predikant Dick Couvée. De winnaar wordt dit jaar door het publiek gekozen. Stemmen kan via de website van de Nacht van de Theologie. De internetstemmen tellen voor 50 procent mee.

De prijs werd eerder gewonnen door de Tilburgse cultuurtheoloog Frank Bosman (2011), door de eveneens Tilburgse hoogleraar Erik Borgman (2012) en vorig jaar door Ruben van Zwieten.

Van Geest laat in een reactie weten de nominatie leuk te vinden: “Het is erg aardig dat mijn optredens naar aanleiding van de Pauskeuze en andere ontwikkelingen in de Katholieke kerk niet onopgemerkt zijn gebleven. Als je iets vindt over het Pausschap dan moet je dat in historische context kunnen plaatsen. Dat is inherent aan mijn werk als kerkhistoricus.”

De Nacht van de Theologie vindt op 21 juni plaats in theater de Rode Hoed in Amsterdam. Dan wordt ook bekend wie met de titel ‘Theoloog van het jaar’ naar huis gaat. Onder andere dagbladen Trouw en het Nederlands Dagblad, omroepen NCRV, IKON en EO en verschillende universiteiten zitten in de organisatie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.