Sterfdieet

Vliegende wraps, swingende cocktails en stuiterende chocoladebollen; ik heb ze in m’n dromen vaak gezien de afgelopen weken. Extra zuur was het dan om wakker te worden met een verrotte poedersmaak in je mond.

Als je in de laatste editie van het Univers magazine de recensies hebt gelezen, was je misschien al op de hoogte van mijn Modifast maand. Deze duurde ietsje langer dan vier weken, want gisterenochtend dronk ik mijn laatste shake. Met aardbeiensmaak, we moeten het tenslotte wel feestelijk afsluiten. Vanaf nu mag ik dus weer normaal eten. Eerlijkheidshalve niet iets wat me makkelijk afgaat. Om te zeggen dat de shakes verslavend werken gaat wat ver, maar wél is het een feit dat je je aan die dingen gaat hechten, ondanks dat je ze hartgrondig vervloekt als er weer eens vieze klontjes in je mok zitten.

De afgelopen weken dronk ik regelmatig een shake terwijl mijn Univers collega’s allerlei heerlijke lunches naar binnen werkten. Laten we eerlijk zijn: de campus is niet echt dieet proof. De ‘Dutch deal’ in de mensa van Cobbenhagen, de heerlijk geurende kroketten in de mensa en de tosti’s van Top Croque; zie die verleidingen maar eens te weerstaan met een rommelende maag. Toch was het beeld van mij, zwevend als een veertje over de campus, sterker dan het naar binnen schuiven van chocolade truffels of een pizzapunt.

Zoals ongetwijfeld bij elk dieet, kreeg ik over Modifast de nodige ongevraagde adviezen en enkele snerende reacties. Mensen die vonden dat ik ongezond bezig was, waarschuwingen dat de kilo’s er na die maand gelijk weer aan zouden komen; soms kwam dat wijzen met de vingertjes echt m’n neus uit. Ook collega’s maakten er zo nu en dan opmerkingen over, gekscherend werd het modifasten ‘gecontroleerd sterven’ genoemd.

Toch kreeg ik daardoor ook net dat beetje extra motivatie om wel door te gaan. Met resultaat: ik verloor uiteindelijk 8,2 kilo en ging van 74,8 naar 66,6 kilo. Met mijn 1,72 meter zit ik daarmee weer ruim binnen de gezonde BMI zone en pas ik weer comfortabel in maat 38. Helemaal prima.

Tjah, en nu is het een kwestie van volhouden. Het internet afstruinen naar gezonde recepten, het sporten weer oppakken (dat mag niet tijdens het modifasten) en ’s avonds niet meer snacken, want dat was mijn grootste ‘zonde’.

Licht als een veertje ben ik nog steeds niet, wél ga ik tegenwoordig huppelend over de campus.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.