Nieuwe Graduate School in Den Bosch

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Tilburg University willen een gezamenlijke Graduate School opzetten. Het gaat om een academisch opleidingscentrum met drie mastertracks: Data Science, Entrepreneurship en Governance. De vestigingsplaats wordt ’s-Hertogenbosch.

Dat meldden de voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University, Koen Becking, en de Rector Magnificus van de TU/e, Hans van Duijn, bij de opening van het academisch jaar. De universiteiten bundelen hun krachten vanwege het cruciaal belang van de genoemde trajecten voor de samenleving. De twee Brabantse universiteiten voeren komende maanden een haalbaarheidsstudie uit om de groeiende behoefte aan academisch gevormde data scientists, ondernemers en bestuurders in kaart te brengen. Eind 2014 nemen de partijen een definitief besluit over het plan. De beoogde locatie is het historische Franciscanessenklooster Mariënburg in het centrum van Den Bosch.

De nieuwe opleiding kent invalshoeken uit informatietechnologie, ondernemerschap, overheid en economie en biedt plaats aan enkele honderden studenten. Uit stakeholdersonderzoek in de regio Brainport blijkt dat er in het bedrijfsleven een ruime behoefte bestaat aan afgestudeerde professionals in de genoemde disciplines. Rector Magnificus Hans van Duijn van de TU/e wijst erop dat professionals steeds breder opgeleid moeten zijn. “Deze studie heeft echter een zeer specifiek curriculum en dat vereist maatwerk, onder meer op juridisch, bestuurlijk en economisch vlak. De samenwerking met de Tilburg University is hierin een logische stap.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.