Met schuld gebrouwen DUO-bier

“Met schuld gebrouwen”, zo luidt het etiket van het nieuwe DUO-biertje. Langstudeerders Julius Tekstra en Keimpe Huging hadden zo’n hoge studieschuld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dat ze een speciaal biertje brouwden. Met de opbrengst hopen de Friezen hun leningen af te kunnen betalen.

Of ze dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Beide mannen hebben namelijk een studieschuld van rond de 100.000 euro. Zeer toepasselijk wordt het flesje gesierd met het DUO-logo. Het DUO-bier is het eerste inkomensafhankelijke drankje van Nederland. Wie het koopt, betaalt namelijk naar draagkracht. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog vrij onduidelijk.

Wellicht is het biertje dan ook meer bedoeld als een ludieke actie tegen het komende leenstelsel. De eerste lichting bier namen Takstra en Huging afgelopen vrijdag mee naar de leenstelseldemonstratie op het Malieveld. Daar werd de hele lading bier onderschept en ingenomen door de Rijksoverheid. Intussen zijn Huging en Tekstra op een geheime locatie druk bezig met het brouwen van een tweede partij.

Je kunt het DUO-bier bestellen door een mail te sturen naar info@duobier.nl. Wees er snel bij, want door de beperkte brouwmogelijkheden is het momenteel lastig om aan de grote vraag te voldoen, aldus Tekstra.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.