BEST wordt enorme operatie

De tweede fase van BEST – de operatie die de ondersteunende diensten van Tilburg University efficiënter moet organiseren – nadert. Wat de exacte conclusies van de eerste fase zijn, is nog onbekend. Wel is bekend dat de tweede fase van BEST, mits deze uitgevoerd wordt, een extra 250.000 euro kost. De kosten voor BEST bedragen dan in totaal een half miljoen euro.

Sinds 12 november zijn de conclusies van de verschillende stuurgroepen openbaar. De stuurgroep van BEST buigt zich nu over het resulterende vuistdikke document (360 pagina’s) en formuleert een advies aan het College van Bestuur. De stuurgroep schrijft: “Het wordt een schets op hoofdlijnen, voorzien van onder meer een organogram en verdere toelichting op de aansturing, werkwijze en bekostiging van de nieuwe ondersteuningsorganisatie.” Op 9 december presenteert de stuurgroep haar advies over de ondersteuningsorganisatie aan het College van Bestuur.

De vijf ton lijkt een teken aan de wand en leidde dan ook tot vragen tijdens een vergadering van het Dagelijks Bestuur vandaag. Van het geld worden twee kwartiermakers ingehuurd, er wordt extra HR-ondersteuning ingevlogen ‘gezien het feit dat er in 2015 bij de implementatie van BEST op personeel gebied veel te gebeuren staat, wordt het programmamanagement van BEST op dit gebied versterkt.’ Daarnaast is er een ‘diversen’-post van 73.000 euro.

Meerdere fracties vroegen waarom BEST twee kwartiermakers – samen goed voor 270.000 euro – nodig had. Bestuursvoorzitter Becking: “De omvang is zo groot dat je volle capaciteit nodig hebt. We moeten er niet omheen draaien dat het een enorme operatie wordt.”

Marinus Verhagen van de werknemersfractie Abvakabo vroeg het college naar hun betrokkenheid bij BEST. Verhagen wilde dat Becking de stuurgroep voor zou gaan zitten: “Als op 9 december het College van Bestuur besluit te reorganiseren, wat is dan de formele rol van voorzitter van de stuurgroep?” Becking wees die suggestie van de hand: “De stuurgroep moet onafhankelijk advies uit brengen aan het College. BEST zit in mijn portefeuille en krijgt mijn volle aandacht.” De discussie werd voortgezet in het vertrouwelijk gedeelte van de vergadering.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.