Hein van Duivenboden overleden aan ALS

Oud-hoogleraar Interbestuurlijke Samenwerking en Hein van Duivenboden (1966) is maandagavond overleden aan de spierziekte ALS.

Dat schrijft het Brabants Dagblad vandaag. Van Duivenboden studeerde Juridische Bestuurswetenschappen in Tilburg en promoveerde in 1999. Daarna was hij werkzaam aan TiasNimbas Business School van Tilburg University. Hij was getrouwd en had drie kinderen.

ALS, Amyotrofische Laterale Sclerose, is een zeldzame ziekte. Nederland telt zo’n 1500 ALS-patiënten. Het ontwikkelen van geneesmiddelen is niet rendabel voor de farmaceutische industrie: onderzoek is grotendeels afhankelijk van individuele giften. Van Duivenboden zette zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van de spierziekte. Zijn collega’s bij TiasNimbas Business School organiseerden een afscheidsseminar en liepen mee in een sponsorloop. Een kwart van de prijspot van de WK-poule van Tilburg University ging ook naar Stichting ALS.

Univers interviewde Van Duivenboden in mei. Of ALS zijn kijk op het leven veranderde? “Nee. En gelukkig maar. Als dat wel was gebeurd, betekende dat misschien dat ik te weinig geleefd had voordat ik ziek werd. Dat ik dingen niet goed heb gedaan, of te weinig mijn eigen dromen heb nagejaagd. Maar mijn ziekte bevestigt eigenlijk dat ik een heel leuk leven heb. Als ik het opnieuw mocht doen, zou ik het niet anders willen.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.