De Graaf en Rinnooy Kan duovoorzitters

Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf en oud-SERaad-baas Alexander Rinnooy Kan zijn benoemd tot voorzitters van de commissie-Nationale Wetenschapsagenda. De twee hoogleraren gaan namens het kabinet aan de slag om de agenda vorm te geven.

Op de Nationale Wetenschapsagenda komen thema’s waarop de wetenschap zich in de komende jaren moet richten. De agenda maakt deel uit van de onlangs gepubliceerde Wetenschapsvisie 2025 ‘Keuzes voor de toekomst’.

Samenwerking
De agenda formuleert kansrijke uitdagingen voor de Nederlandse wetenschap, waarbij nadrukkelijk wordt gezocht naar samenwerking tussen wetenschappelijke instellingen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. “Om de ambities van de wetenschapsagenda te realiseren is een gezaghebbend, verbindend en vernieuwend voorzitterschap nodig dat draagvlak heeft onder alle partners. Daarom hebben wij gekozen voor Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan,” aldus initiatiefneemster Jet Bussemaker.

De duovoorzitters zijn aangedragen door de kenniscoalitie achter de strategische toekomstvisie. Daarin zitten: alle Nederlandse universiteiten en hbo’s (vertegenwoordigd door respectievelijk VSNU en de Vereniging van Hogescholen), KNAW, NWO, VNO/NCW, de instituten voor toegepast onderzoek (TO2) en MKB Nederland. De commissie-Nationale Wetenschapsagenda telt in totaal tien leden. Opvallend: Beatrice de Graaf is de enige vrouw.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.