TiU-student Joep de Mol smeedt grootse hockeyplannen

De 19-jarige TiU-student Joep de Mol is lekker bezig. Deze week won zijn team Oranje Zwart uit Eindhoven de Euro Hockey League, de Europacup voor clubs. De hockeyer uit Berkel-Enschot smeedt grootse plannen: “Mijn droom is om in 2020 met het Nederlands elftal mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokyo. Daar wil ik veel voor opzij zetten.”De finale was superspannend, met die chaotische shoot-outs.
“Dat kun je wel zeggen, ja. Een thriller, dat was het. Wij waren de terechte winnaar. Onze keeper hield een goal tegen en dat betekende de overwinning, dacht ons team. De tegenstander vroeg een video-verzoek aan en toen bleek dat onze keeper een overtreding maakte. Wij stonden al te juichen en dan word je letterlijk teruggefloten.”

Uiteindelijk hebben jullie toch gewonnen. Hoe hebben jullie het gevierd?
“We zijn met het hele team naar Eindhoven gegaan. Daar hebben we het goed gevierd. Laat ik het daar maar op houden.”

Je wordt beschouwd als een talent. Hoeveel tijd spendeer jij aan hockey?
“Minimaal tien keer per week, als je alles bij elkaar optelt. Ik fitness en ik geef ook training op woensdag op de Hockey Academy Tilburg.”

Wat is het leukste aan training geven?
“Ik vind het leuk als je een enthousiaste groep hebt die oppikt wat je te zeggen hebt. Als ze tegen je opkijken als trainer.”

“We zijn met het hele team naar Eindhoven gegaan. Daar hebben we het goed gevierd. Laat ik het daar maar op houden.”

Wat studeer je op Tilburg University?
“Ik heb psychologie gestudeerd, maar daar ben ik mee gestopt. Dat was in een hectische periode. Ik switchte van hockeyclub Push naar Oranje Zwart. Dat ging niet helemaal vanzelf, ik bespaar je de details. De studie bleek niet bij me te passen. Nu start ik met Communicatie en Informatiewetenschappen.”

Hoe combineer je studeren en sporten?
“Je moet de lesstof goed bijhouden. Zo veel mogelijk colleges volgen. Ik denk niet dat ik meteen mijn P haal, maar ik probeer alles zo goed mogelijk af te werken. Ook heb ik contact met de topsportcoördinator. Van hem krijg ik alle medewerking die ik nodig heb.”

Een tijdje geleden had je last van een blessure. Hoe gaat het daar nu mee?
“Tijdens het zaalhockey-seizoen ben ik gevallen. Ik kreeg veel last van mijn lies. Gelukkig was het geen langdurige blessure, maar dat was wel tijdens de voorbereiding op het WK zaalhockey. Dat heb ik moeten missen. Maar Nederland heeft toen gewonnen, dus de coach heeft de juiste keuzes gemaakt.”

Wat is je grootste droom in de hockey?
“Mijn droom is om in 2020 met het Nederlands elftal mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokyo. Daar wil ik veel voor opzij zetten. Ik zit in het beste team van Europa, dus ik lig op schema!”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.