UPDATE: Samenwerking Data Science officieel

Tilburg University, de TU Eindhoven, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband op het gebied van Big Data. Onderdeel van de deal is de oprichting van de Graduate School voor Data Science.Update 8 september: Door de investering in de Graduate School houdt de gemeente Den Bosch de komende jaren geen geld over voor de overige nieuwe onderwijsplannen. Dat meldt Brabants Dagblad. “Het is een keuze. En wij kiezen voor een zeer groot kenniscentrum, een universiteit in de stad”, reageert wethouder Eric Logister.Met de investering van in totaal € 40 miljoen in de Graduate School pakt Brabant − Volgens het persbericht van de partners − een beslissende voorsprong op het gebied van ICT-gedreven innovatie. De nieuwe opleiding start in september 2016 en is gedeeltelijk gevestigd in het voormailge klooster Mariënburg in Den Bosch. Daarom was het toepasselijk dat de vier partijen hun afspraak afgelopen vrijdag beklonken in de abdij Koningshoeven.

Elke partner investeert € 10 miljoen, onder voorbehoud van nadere instemming van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch, Provinciale Staten van Noord-Brabant, de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven en het Stichtingsbestuur van Tilburg University, evenals de medezeggenschapsorganen van beide universiteiten.

Potentie
De investeerders spreken af om zich in te zetten voor versterking van onderwijs, onderzoek en business-development rond Big Data. Volgens hen heeft dit vakgebied, juist in onze regio, de potentie om zich te ontwikkelen tot een nieuwe economische pijler voor Nederland, met internationale uitstraling. De Big Data Value Association stelt dat Big Data een miljardenmarkt aan nieuwe Europese verkoopkansen biedt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.