Toffe Peer-Award wederom voor Tilburg University

Champagne! Er is weer iets te vieren op Tilburg University. Voor de tweede maal op rij gaat de Toffe Peer-Award naar onze universiteit. De prijs is er voor het bestuur van de onderwijsinstelling die het beste omgaat met haar medezeggenschap en wordt uitgereikt door het LOF en SOM.Annelou Veen is coördinator van het Landelijk Overleg Fracties en reikte de prijs vandaag uit. “We toetsen voornamelijk op twee punten en daarin scoorde Tilburg erg goed. Ten eerste zien we dat de medezeggenschap in Tilburg vroegtijdig bij de besluitvorming betrokken wordt. Daarnaast zie je ook dat er écht iets gedaan wordt met de inbreng van de Raad.” Vorig jaar deed Tilburg University het al goed en dat is dus niet veranderd. “Tilburg steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Het is nu aan de andere universiteiten om lering te trekken uit de best practices van hier.”

Koen Becking, collegevoorzitter, is enthousiast: “Het bevestigt maar weer eens dat we de goede lijn hebben doorgezet. Misschien hebben we het zelfs nog iets beter gedaan. Dat komt omdat we de Universiteitsraad als een echte partner zien. En wij als bestuur houden graag een open en reëel overleg. Dan is de medezeggenschap van toegevoegde waarde.” Dat wil echter niet zeggen dat alles perfect is. “Tuurlijk, er kunnen altijd dingen beter. We hopen dat de Raad een nog pro-actievere houding aanneemt. Maar je merkt dat het dat vaak al doet. Er wordt hier bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van initiatiefrecht. Dat is heel goed.”

Naast de Toffe Peer-Award wordt er tegelijk ook een Rotte Appel-Award uitgereikt door het LOF en SOM. Deze gaat naar de onderwijsinstelling met de slechtste band met haar medezeggenschap. De vorige keer werd dat de Hogeschool Leiden. De “winnaar” van dit jaar volgt later.

Beeld: Wilfried Scholtes

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.