Discussie promotieonderwijs TiSEM verder opgeschoven

De formele besprekingen over promotieonderwijs op Tilburg University worden pas begin volgend jaar voortgezet. Hierdoor komt deelname voor het experiment niet in gevaar. De landelijke deadline voor de aanmelding werd recentelijk al opgeschoven naar 1 januari 2016, maar wordt nu naar alle waarschijnlijk nog verder opgeschoven.

Dat is te lezen in de stukken voor de faculteitsraad van TiSEM. Eind vorige maand berichtten we nog over de stand van zaken rondom het experiment. Toen werd duidelijk dat er deze maand een extra faculteitsraad ingepland stond, waarin de discussie over de promotiestudent zou moeten plaatsvinden. Nu blijkt dat dit niet gehaald wordt.

Het managementteam van TiSEM stelt dat verder uitstel nodig is, omdat externe informatie nog mist. Deze informatie moet komen van het Ministerie van OCW. Daarnaast stelt het MT dat Tilburg University voorop loopt voor wat betreft de voorbereidingen. De discussie over de zogenoemde missing specifics wordt daarom voortgezet in de faculteitsraad van januari. Daardoor kan de Universiteitsraad het voorstel pas behandelen in februari. “Maar deelname aan het project komt niet in gevaar”, zo stelt Geert Duijsters, vice-decaan Onderzoek aan TiSEM. “De inschrijvingsdeadline schuift verder op en wordt nu waarschijnlijk 1 maart 2016. We zijn ook al iets verder in het proces, omdat we al met de besluitvorming bezig zijn.”

De discussie over de missing specifics wordt voortgezet in januari

Duijsters: “Verder is er een aantal landelijke ontwikkelingen dat afgewacht moet worden. Zo is de VSNU nu nog in gesprek met de Belastingdienst. Daar moet nog bekeken worden of de Belastingdienst de beurzen niet ziet als verkapt salaris.”

Het College van Bestuur zei op 29 september in een O&O-vergadering van de Universiteitsraad ook nog steeds voornemens te zijn aan het experiment deel te nemen. Door landelijke ontwikkelingen en de opstelling van de Universiteitsraad is het enthousiasme echter wel wat getemperd, zo stelt het College. Hierdoor heeft het experiment minder prioriteit dan voorheen. De Universiteit Leiden is inmiddels afgehaakt en Wageningen wacht nog af. Daardoor bereiden alleen Groningen, Rotterdam, Twente en Tilburg zich voor op deelname aan het experiment.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.