BEST: werkplek voorlopig ongewijzigd

Het merendeel van de medewerkers begint op 4 januari op dezelfde werkplek. Pas na vaststelling van het huisvestingsplan in april verhuist personeel naar een andere plek.

Dat staat in een nieuwsbrief van de afdeling communicatie. Daarmee krijgen medewerkers duidelijkheid over de veranderingen na 1 januari. Dan gaat het nieuwe University Services van start. Er heerste de nodige onduidelijkheid over onder meer de werkplek in het nieuwe jaar, met name bij de afdeling Academic Support, zo bleek deze week in de vergadering van het Dagelijks Bestuur.

Daarin werd door de fracties Onafhankelijken en AbvaKabo stevige kritiek geleverd op de communicatie over de implementatie van BEST, de reorganisatie van de ondersteunende diensten. “Medewerkers van Academic Support weten nog niet eens waar op 1 januari hun stoel staat,” zei Tjits Roselaar van de Fractie Onafhankelijken. Om onrust weg te nemen moest de berichtgeving beter, was haar dringende advies.

In een uitgebreide toelichting op Sharepoint wordt daar nu invulling aan gegeven. Alle nieuwe divisies van University Services gaan 1 januari van start, waarbij gewerkt wordt aan ‘verdere inrichting van de dienst en harmonisatie van processen en systemen’. De divisies Executive Support, Facility Services, Library and IT Services en Marketing and Communication zijn vanaf 1 januari  helemaal operationeel. Dat geldt ook voor Human Resources en Finance and Control, maar deze twee afdelingen moeten nog wel samensmelten.

Academic Support, de grootste afdeling in het BEST-bestel, loopt hierin wat achter. De divisie heeft in tegenstelling tot de andere divisies nog geen afgerond implementatieplan. En ook moeten er nog ‘tijdelijke knelpunten’ worden opgelost. Hoe dat gaat gebeuren krijgen de medewerkers volgende week te horen, aldus de nieuwsbrief. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen medewerkers ook kennismaken met de nieuwe directeur, Hilde Baert.

Na 1 januari kan iedereen terecht op dezelfde werkplek, tenzij daar andere afspraken over zijn gemaakt. Het merendeel van de medewerkers begint in zijn of haar nieuwe functie. Voor wie dat niet geldt zijn er afspraken gemaakt over een tijdelijke overgangssituatie, aldus de nieuwsbrief. Vanaf 1 januari worden ‘gefaseerd’ weer vacatures opengesteld door de directeuren van de nieuwe divisies.

 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.