De UB gaat op slot voor scholieren

Van 12 t/m 27 mei 2016 is de UB ná 17.00u alleen toegankelijk op vertoon van je TiU-kaart. Het Dagelijks Bestuur ging daar vandaag mee akkoord. Zo worden scholieren en hbo’ers geweerd die overlast veroorzaken en schaarse plekken bezetten.

Het gaat om een pilot tijdens een tentamenperiode. De pilot roept wel vragen op. Machiel Hermans van studentenfractie Front merkt op dat de avonden juist niet de drukste periodes zijn. Net als Gijs Kremers van studentenfractie SAM vraagt hij zich daarom af hoeveel nut deze pilot heeft. Hans Haans van medewerkersfractie Onafhankelijken merkt op dat je er onbedoeld bijvoorbeeld econasium-studenten mee buitensluit. Die moeten toegang hebben, maar hebben geen pasje. Ook wordt als alternatief door fractie Front elektrische toegangscontrole voorgesteld, die aan- en uitgezet kan worden tijdens bepaalde periodes.

Collegevoorzitter Koen Becking zegt deze bezwaren mee te willen nemen. Maar tegelijkertijd merkt hij op eerst de uitkomst van de pilot te willen afwachten: “Ik denk dat dit snel effect heeft. Laten we beginnen en praktische problemen het hoofd bieden,” stelt Becking voor. Rector Emile Aarts is geen voorstander van poortjes: “Dan verschuif je het probleem, want we willen elders juist meer werkplekken realiseren. Of je moet toegaan naar bewaking van gebouwen.” Uiteindelijk wordt door partijen ingestemd met het plan zoals het er ligt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.