Universiteit zet de deur op een kier: verdere versoepelingen coronamaatregelen

Universiteit zet de deur op een kier: verdere versoepelingen coronamaatregelen

Het is mondjesmaat, maar de coronamaatregelen op de campus worden vanaf 1 juni verder versoepeld. Er mogen wat meer mensen aanwezig zijn, er komt afhaallunch en zelfs het Esplanadeterras kan onder voorwaarden open. Misschien komt er vanaf half juni zelfs college op de campus, maar dan wel op kleine schaal.

Weer een beetje leven op de campus. Foto: Jack Tummers

Weer een beetje leven op de campus. Foto: Jack Tummers

Een terugkeer naar de pre-corona campus zit er voorlopig niet in, zoveel is wel duidelijk uit de bekendmaking van de universiteit. Er kan straks weer een beetje, met veel mitsen en maren. Kantoorgebouwen gaan open, maar voor hooguit tien procent van de bezetting, voor noodzakelijke werkzaamheden en alleen als er met anderhalve meter afstand gewerkt kan worden. Labs kunnen van het slot, voor beperkt gebruik. Promoties kunnen eventueel in de aula plaatsvinden, maar alleen de promovendus of promovenda, de voorzitter van de promotiecommissie, de pedel en een AV-medewerker mogen daarbij aanwezig zijn.

Het goede nieuws voor de gelukkigen die straks weer ouderwets op de campus kunnen werken is dat ze geen honger hoeven te lijden. De catering gaat voor een deel open voor afhaallunches. Ook het terras van Esplanade gaat open, op reservering. Bovendien komt er een uitbreiding van de werkplekken buiten, voor buitenoverleg in het lente-, of zomerzonnetje. Verder worden de bestuurders van de studieverenigingen nog geïnformeerd over ingebruikname van bestuurskamers in het Esplanade- of TIAS-gebouw.

Eerder deze week werd al een aantal versoepelingen bekendgemaakt. De bibliotheek is weer open voor boekleningen, in Cube is een aantal studieruimtes opengesteld en een deel van de buitensportfaciliteiten is ook weer beschikbaar. Vanaf 15 juni volgen mogelijk verdere versoepelingen. Zoals colleges op kleine schaal. Meer studieruimtes voor speciale groepen studenten. En mogelijk het op de campus afnemen van online tentamens, voor speciale groepen studenten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.