Eijlander: ‘PVV slaat de plank mis’

De PVV vindt het belachelijk dat de UvT een eredoctoraat uitreikt aan Al Gore. Volgens rector Philip Eijlander slaat de PVV de plank echt mis.

Richard de Mos, milieuwoordvoerder van de PVV in de Tweede Kamer, noemt de oud-vicepresident van de Verenigde Staten een ‘klimaatzwendelaar’. Mos vindt het onbegrijpelijk dat de UvT iemand beloont voor ‘jokkebrokken’. Daarmee doelt de PVV op de klimaatfilm An Inconvenient Truth uit 2006.

Daarin schetst Al Gore een zorgelijk beeld van het klimaat op aarde, een beeld waar wetenschappers volgens de PVV veel kritiek op hebben gehad. De PVV hoopt dat de Universiteit afziet van het uitreiken van het eredoctoraat aan de Amerikaan.

In een reactie laat rector magnificus Philip Eijlander weten dat hij dat niet van plan is. “De PVV slaat de plank echt mis. De hoofdboodschap van Al Gore staat als een huis. We reageren nu verder niet formeel op de PVV.”

Het eredoctoraat voor Gore kost de UvT overigens niets. Het is een blijk van erkenning en waardering voor het werk van Gore.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.