Van Oorschot en Eijlander grootverdieners UvT

Zestig onderwijsbestuurders hebben vorig jaar meer verdiend dan de Balkenendenorm van 188.000 euro per jaar. Dat blijkt uit een inventarisatie die de Algemene Onderwijsbond (Aob) jaarlijks maakt. Bij de UvT zijn onder meer Hein van Oorschot en Philip Eijlander grootverdieners, maar ze cashen veel minder dan hun collega’s.

Van Oorschot verdient 201.861 euro, Eijlander moet het doen met 199.964 euro. Ze bezetten hiermee respectievelijk de 49e en 52e plek in de lijst. Uit het jaarverslag van de UvT bleek eerder al dat er in Tilburg verder zes hoogleraren en drie decanen zijn die meer dan de Balkenende-norm verdienen.

De beste verdiener op universiteiten is Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de raad van bestuur van de Wageningen Universiteit en Research centre (WUR) . Hij verdiende meer dan 3,5 ton. De Aob baseert zich op jaarverslagen van de diverse universiteiten en hogescholen.

Walther Dresscher, voorzitter van de AoB wil dat de beloning van bestuurders zo snel mogelijk wettelijk wordt begrensd. “Bij nieuwe arbeidscontracten moet er echt wat veranderen. Het is belangrijk dat een wettelijke normering snel wordt ingevoerd.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.