Univers-kroegen op zwarte lijst

Drie Tilburgse top-studentenkroegen staan op de zwarte lijst van Clean Air Nederland. Het gaat om Bolle, de Cul de Sac en Havana.

De Univers Uitgids prees ze in augustus nog de hemel in, maar de anti-rooklobby haalt ze nu door het slijk. Volgens anonieme tipgevers wordt hier volop illegaal gepaft.

Bolle (‘Tilburgs grootste erogene zone’) haalde destijds de maximale score van 5, Havana en de Cul kregen van Univers een 4. De recensent stoorde zich blijkbaar niet aan een sigaret meer of minder. Barend van de Ven, bedrijfsleider van Bolle, haalt in het Brabants Dagblad hard uit naar de rooklijst. Bolle probeert juist  te voorkomen dat er gerookt wordt,  stelt hij. “Dat onze naam nu op zo’n lijst staat, is onnodige laster.”

Clean Air Nederland publiceert de letterlijke tekst van de meldingen, en is daarom niet verantwoordelijk voor de inhoud, zo stelt de organisatie. In totaal staan negen Tilburgse tenten op de website. Ook over Miller Time, Heuvel 15 en De Reünie wordt geklikt. En een bezoeker schrijft met gepaste melancholie: “In Tilburg wordt veel gerookt in café Weemoed. Een café waar ik graag kwam, maar nu niet meer.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.