Blackboard werkt weer

De nieuwe versie van studentenportal Blackboard, die dit weekend online ging, bleek  flinke en onverwachte problemen te geven. Inmiddels is het merendeel opgelost.

Henk Kempff, projectmanager bij Library and IT Services, vertelt over de stand van zaken. “Vooral maandag zijn er performanceproblemen merkbaar geweest, ook omdat de machine verschillende keren is herstart om verbeteringen door te voeren.” Inmiddels werkt het systeem weer sneller, aldus Kempff.

Bij de lancering kwam daarnaast een aantal andere fouten en foutjes aan het licht, waarvan er twee een grotere impact hadden. Kempff: “Een flink aantal cursussen was niet toegankelijk, en studenten konden niet al hun cursussen zien in de Cours List.” De problemen zijn inmiddels opgelost. Voor de performance-perikelen moet nog een structurele oplossing worden ingevoerd. “We zoeken nog naar een betere technische oplossing, en die oplossing is vorige week en deze week getest. Er zal nog een moment komen waarop deze nieuwe inrichting in gebruik wordt genomen.”

Uit de meldingen die bij de helpdesk zijn binnengekomen valt niet goed op te maken hoe de studenten en medewerkers de upgrade ervaren hebben, stelt de projectmanager. “In het algemeen is het beeld dat iedereen redelijk heeft kunnen doorwerken.” Reacties zijn welkom, ook hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.